Lifeupdate: Carrièreswitch?

Categorieën Persoonlijk0 opmerking

Een tijdje geleden kon je in de post over mijn bucket list lezen dat ik graag wilde leren naaien. Ik vroeg Siebren’s moeder om me te leren hoe ik een broekje voor Iris moet naaien en diezelfde week heeft zij me de basis geleerd. Vanaf daar is het allemaal heel snel gegaan. Ineens had ik de smaak te pakken en ging het me nog goed af ook!

Zo wilde ik voor de winter heel graag een wollen jasje voor Iris kopen, maar helaas zijn deze vrij prijzig. En ondanks dat dit soort jasjes goed te verkopen zijn is het voor ons op dit moment gewoon geen handige keuze. We proberen wat geld te besparen en Iris groeit nog zó snel dat ze er, bij wijze van spreken, binnen een maand niet meer in zou passen.

Dus moest ik op zoek naar een andere oplossing en ineens had ik het! Waarom niet proberen om zélf een wollen jasje te naaien? Gewoon een oud wollen deken kopen via Martkplaats en die upcyclen naar een kek jasje voor Iris. Duurzaam en leuk! Zo gezegd, zo gedaan. Ik vond op Marktplaats een turquoise wollen deken en ging aan de slag.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar. Ik maakte een patroon van een van Iris’ haar oude jasjes, zette er een voering in, naaide er een gekleurde band tussen en borduurde versieringen op het jasje.

Omdat ik best trots was op mijn creatie, deelde ik het jasje op Facebook en ondanks wat schoonheidsfoutjes kreeg het jasje meer dan 1200 likes. -Say what?-

Dus besloot ik meer jasjes te maken om te zien of mensen ze ook wilde kopen. Ineens kreeg ik zelfs bestellingen van mensen door heel Nederland die wilden dat ik een jasje voor zijn/haar kind maak. Super leuk natuurlijk, maar ook heel spannend.

Ik ben namelijk best een onzeker type. Wat als het mensen heel erg tegen valt?

Daarom heb ik besloten dat ik eerst €20,- (excl verzendkosten) + feedback vraag voor een jasje. Dat is dus echt alleen de materiaalkosten. Mochten de jasjes dan in de smaak vallen bij, kan ik er later altijd nog een beetje aan verdienen. Een fulltime baan wil ik er niet van maken – Dus vanaf 01-01-2019 ben ik nog steeds gewoon beschikbaar als UX/UI Designer in de omgeving van Groningen. – maar ga ik dan voor een Etsy shop? Of gewoon Marktplaats/Facebook? Wat zou jij doen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *