Wandelroute Doldersummerveld (7 km)

Categorieën Review0 opmerking

Siebren en ik vinden het leuk om te wandelen. We kunnen enorm genieten van mooie natuurgebieden en verkennen deze dan ook het liefst te voet. Mooie bijkomstigheid is dat ik op die manier mijn linkerbeen en rug train en dus steeds langere afstanden kan lopen. Een paar weken geleden liepen we de wandelroute Doldersummerveld bij het Drents-Friese wold. 

Het Doldersummerveld is een verzameling van heide en de wandelroute stuurt je er recht doorheen. Hierdoor loop je direct aan het begin van de wandeling al tussen een kudde Schotse hooglanders, maar moet je de hond (helaas) thuis laten.  Als je de kinderwagen mee hebt is het handige om het eerste stuk over te slaan en over de weg te blijven lopen. Hierdoor mis je de Schotse Hooglanders en een klein stukje heide, maar scheelt het een hoop gehobbel voor je kind en een hoop gesjouw voor jou.

Na dit stuk loop je namelijk over een verhard (fiets)pad tussen de heide. Het is een lang recht stuk, maar voor je zie je de bossen en links en rechts kun je kilometers over de heide kijken. Het leukste aan deze wandeling vind ik de diversiteit in de omgeving. Niet alleen loop je door heide, maar je gaat ook nog een stukje door het bos. Dit stuk door het bos vonden wij prima te doen met de kinderwagen, maar het was dan ook droog toen wij er waren. Ik weet niet of het gemakkelijk te doen is als het geregend heeft.

Na het stuk bos loopt de route weer over de heide, ook dit stuk is met een kinderwagen nauwelijks (eigenlijk gewoon niet) te doen. Je kan het overslaan door over het fietspad er voor te blijven lopen, maar dan loop je een paar kilometer langs een redelijk drukke weg. Zonde.

Na dit stuk heide kom je weer op een verhard stuk met daarna een graspad dat langs de heide loopt. Dit graspad was met de kinderwagen goed te doen en hierna loop je langs de weg terug naar de parkeerplaats. Kortom, een leuke en mooie route. Maar niet heel handig met een kinderwagen.

 

 

 

Samenvatting:

Voordelen:

  • Mooi natuurgebied
  • Veel diversiteit in de wandelroute
  • De Schotse hooglanders en Schapen
  • Het is gratis
  • En eventueel is de route ook per fiets af te leggen.

Nadelen:

  • De hond mag niet mee
  • Moeilijk begaanbaar met een kinderwagen. Er is een alternatieve route, maar dan mis je wel een heel stuk van het landschap.
  • Weinig rustpunten. We hebben misschien een of twee bankjes gezien.
  • Veel vliegen. Tijdens de wandeling op de heide werden we constant lastig gevallen door vliegen. In het bos was dat niet zo.

Cijfer: Wij geven de wandelroute een 6,5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *