Low-budget kinderactiviteiten

Categorieën Ouderschap0 opmerking

Hoera! Zomervakantie. Misschien ga je nog een week of twee op vakantie en vermaken de kinderen zich prima in het zwembad of de speeltuin. Maar hoe vermaak je ze die andere 4 weken? Hieronder vind je een paar handige low-budget (!!) tips.

Ga wandelen!
Zo simpel kan het zijn. Zoek een leuk bos of ander natuurgebied, pak wat broodjes en drinken in en gaan met die banaan. Op zoek naar leuke/leerzame wandelroutes voor kinderen? KLIK HIER!

Ga naar het strand
Kunnen je kinderen lekker spelen met zand en kun jij nog even aan je kleur werken. Heb je geen strand in de buurt? Ga dan naar een meer of een andere zandvlakte in de buurt.

Kinderboerderij
En dan niet die kinderboerderij waar je kinderen al 100x zijn geweest, maar stap op de fiets en ga eens wat verder weg. Zo maak je er direct een fietstochtje van.

Stadswandeling
Vaak kun je bij een VVV kantoor gratis leuke stadswandelroutes ophalen. Tijdens zo’n wandeling leer je over de stad en zijn historie. Leuke bijkomstigheid is dat je vaak langs veel leuke winkels komt. *knipoogt*

Waterballonnen
Kan gewoon thuis. Je haalt bij Action of Intertoys een hele zooi van die waterballonnen en waterpistolen, nodigt wat vrienden van je kind uit en laat maar gaan die kinderen. Je kan natuurlijk ook gewoon een zwembad opzetten.

Tafeltent
Is het een dag rotweer? Geen paniek. Gooi een laken over je keukentafel en je hebt een tafeltent. Super leuk om de lunch of het avondeten eens onder de tafel te eten toch?

Zondsopkomst
Sta belachelijk vroeg op en ga met je kinderen een zonsopkomst bekijken.

Bezoek een open dag
Houd hiervoor je lokale krant of Social Media in de gaten. in de zomer zijn er veel open dagen en kun je met je kinderen eens achter de schermen bij een fabriek, boerderij of instelling kijken. Meestal staat er ook wel een springkussen of zijn er andere kinderactiviteiten.

Jeugdhonk
Is er in jouw gemeente een jeugdhonk? Kijk dan eens op hun website. Ook zij plannen in de zomer vaak activiteiten voor kinderen. Vaak kan je kind voor maar een paar euro mee doen aan zo’n middag. En dan heb jij een middag voor jezelf.

Vakantieveilingen
Ook kun je op vakantieveilingen.nl goedkoop een dagje weg scoren. Het is dan wel slim om te bieden wanneer er weinig mensen online zijn, zoals ’s ochtends heel vroeg of ’s avonds heel laat. Zo heb je het minst last van concurrentie en sta jij binnenkort met 4 kinderen in de Efteling voor €10,-

Fotograferen
Fotografeer samen met je kind zijn of haar favoriete knuffel of speelgoed op de gekste plekken en maar hier samen een plakboek van.

Heb jij iets toe te voegen aan deze lijst? Laat het hieronder achter in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *