Een dag in het leven – 3 maanden

Categorieën Ouderschap1 opmerking

Omdat ik wel eens vaker de vraag krijg hoe mijn leven is veranderd sinds ik een baby heb, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om eens in de zoveel tijd een blog te schrijven over een doordeweekse dag met onze dochter. Dit is de allereerst en Iris is nu 3 maanden oud.

05.00 uur – 06.00 uur: Meestal is dit het moment dat Iris onrustig wordt in bed, omdat ze de fles wil. Dit moment probeer ik te rekken tot ongeveer 06.45 uur zodat ze rond 07.00 uur de eerste fles krijgt.

06.45 uur: Mocht Iris het volgehouden hebben, is dit het moment dat ik uit bed ga en mijn ochtendjas aantrek. Meestal word ik dan begroet door een blije baby met een grote lach op haar gezicht. Dat maakt opstaan een van de leukste momenten van de dag. Ik haal haar uit bed en uit haar slaapzak, verschoon haar luier en neem haar mee naar beneden.

06.50 uur: Ook onze katten zijn wakker en lopen me voor de voeten, omdat ze eten willen. Ik zet Iris in haar wipstoel en terwijl haar fles in de magnetron staat op te warmen voer ik onze katten en zet ik de waterkoker aan.

06.55 uur: Ik doe Iris haar slabbetje om en geef haar de fles terwijl ik het ontbijtnieuws kijk.

07.10 uur: Iris heeft de fles leeg. Ik laat haar boeren (wat meestal nog best lang duurt) en zet haar terug in haar wipstoel. Omdat Iris last heeft van verborgen reflux, is het belangrijk dat zij minimaal half uur rechtop zit nadat ze de fles leeg heeft. Gelukkig dus, dat die wipstoel vrij rechtop kan. Dit is het moment waarop ik mijn ontbijt maak en een kopje koffie of thee neem.

07.40 uur: Mijn ontbijt is op en Iris heeft inmiddels een half uur rechtop gezeten. Vaak vallen haar oogjes dan al weer dicht dus breng ik haar weer naar bed. Siebren is inmiddels ook wakker en staat zich klaar te maken voor zijn werkdag.

07.50 uur: Meestal duurt het een minuut of 10 voordat Iris ook daadwerkelijk weer gaat slapen. In die tijd kleed ik mezelf aan en maak ik ons bed op.

08.00 uur: Siebren vertrekt naar zijn werk en ik begin met het huishouden. Iris wordt meestal tussen 08.30 uur en 09.00 uur wakker dus dit is een goed moment om snel wat make-up op m’n bakkes te smeren, de was te doen en de woonkamer te stofzuigen en dweilen. Ja. Elke dag, want kattenharen. En allemaal binnen ongeveer 3 kwartier. –I know. Superpowers.-

08.45 uur: Iris is weer wakker. Ik verschoon haar luier, kleed haar aan en neem haar mee naar beneden. ik zet haar in de wipstoel of leg haar in de box en begin dan met het maken van haar medicatie. Dit los ik gewoon op in water en trek het op met een spuitje.

08.50 uur: Iris mag haar slabbetje weer om en ik geef haar de medicatie. Dit vindt ze meestal niet super leuk. Daarna knuffelen en spelen we tot ze weer moe is. Meestal is dit na een uur.

10.00 uur: Ik breng Iris weer naar bed. De vaatwasser is inmiddels klaar om uitgeladen te worden, de flesjes mogen weer eens gesteriliseerd worden en de was in de droger moet eruit aangezien er zo een nieuwe lading in mag. Daarna ga ik aan het werk.

10.45 uur: Iris is weer wakker want mevrouw weet dat ze om 11.00 uur de fles weer mag. Weer een schone luier en mee naar beneden.

11.00 uur: De fles is klaar en rond deze tijd is Iris kwaad omdat het, volgens haar, blijkbaar lang duurt. Ik doe haar haar slabbetje weer om en geef haar de fles.

11.10 uur: Boeren, slabbetje af, minimaal een half uur rechtop. Meestal zet ik de wipstoel dan op onze eettafel a.k.a mijn kantoor. Zo kan ik haar vermaken en tegelijkertijd werken. –Skillz bro.-

11.55 uur: Rond deze tijd breng ik Iris weer op bed. Soms is ze dan in de wipstoel al in slaap gevallen.

12.10 uur: Iris slaapt en ik begin trek te krijgen dus vaak ga ik nu lunchen terwijl ik werk.

12.40 uur: Mijn lunch is op. De opgevouwen was is naar boven gebracht. Iris is verschoond en de kinderwagen staat klaar. Ik doe Iris haar jas aan, doe haar een muts op en leg haar in de kinderwagen. Woohoo, we gaan boodschappen doen.

12.45 uur: Iris en ik wandelen naar de winkel, doen de boodschappen en wandelen met een omweg weer naar huis. Toch wel even lekker die frisse lucht.

13.15 uur: Eenmaal thuis ligt Iris meestal in de kinderwagen te slapen, dus laat ik haar nog even buiten staan of parkeer ik haar in de gang. Zo kan ik snel de boodschappen opbergen. No worries, ik hou haar wel in de gate en zet haar zelden buiten als het regent. 😉

13.25 uur: Vaak is Iris nu wakker, omdat de kinderwagen dus niet meer beweegt. Ik trek haar jas uit, we knuffelen en ik zet haar in de wipstoel of leg haar in de box. Vaak valt ze dan na ongeveer een half uur nog een minuut of 5, misschien 10, in slaap. Dan kan ik even een bakje koffie of thee drinken.

14.15 uur: Iris is wakker, ik verschoon haar, we knuffelen en ik lees haar een boekje voor. Want over ongeveer 3 kwartier mag ze de fles weer.

14.45 uur: Meestal is Iris nu wel chagrijnig omdat ze honger heeft. Dus begin ik met het maken van de fles. Oké ze krijgt dan niet pre-cies om 15.00 uur haar fles, maar who cares?

14.50 uur: Slabbetje om, fles d’r in en een half uur rechtop op mama’s kantoor terwijl ik werk.

15.15: uur: Nu begint het huilmoment van Iris. Vraag me niet waarom, maar rond deze tijd vindt ze alles gewoon even helemaal kut. Ik probeer haar zoveel mogelijk te troosten en als dat lukt probeer ik ondertussen ook nog wat te schrijven.

16.00 uur: Vaak is ze nu zo moe van het huilen dat ze weer in slaap valt. Ik breng haar naar boven zodat ze nog even kan tukken en ik verder kan werken.

16.45 uur: Wakker! Schone luier! We doen Iris om de dag in bad. Als dit de dag is waarop ze in bad mag, doe ik dat rond deze tijd.

16.50 uur: In de wipstoel op mama’s kantoor. Let the multitasking continue. Werken en vermaken.

17.45 uur: Siebren komt thuis van zijn werk en spendeert wat quality time met Iris. Ik vraag naar zijn dag en begin dan met het avondeten.

18.20 uur: Het eten staat op tafel. Echt tijd voor culinair hoogstaand gerecht is er vaak niet, want om 19.00 uur moet Iris de fles weer.

18.45 uur: Iris is boos. Ze heeft honger en is moe. Ik heb mijn bord net leeg en begin met het maken van de fles. Wederom geen fles om exact 19.00 uur, maar wel precies 4 uur tussen nu en de vorige fles. Dat telt.

18.50 uur: Slabbetje om! Fles erin, boeren en een half uur rechtop! Meestal geeft Siebren deze fles. Ondertussen ruim ik de tafel af en maak ik de keuken schoon. Geen groot karwei aangezien ik tijdens het koken al veel opruim.

19.40 uur: 9 van de 10 keer is Iris in de wipstoel in slaap gevallen. Dus brengen we haar naar boven, verschoon we haar luier, doen we haar d’r pyjama en slaapzak aan en leggen we haar op bed. Ja. Doen we samen. Vinden we leuk. Lekker knus en kneuterig.

19.45 uur: Ze slaapt en ik ga in bad. Aaaaaah even rust.

20.20 uur: Siebren en ik kijken Game of Thrones (of guilty pleasure.. Temptation Island). Volg je me trouwens al op Twitter?

21.30 – 22.00 uur: Ik ben ka-pot. Dus ik ga op bed. Siebren mag de laatste fles van 22.30 uur geven. Meestal moet hij Iris dan wakker maken en slaapt ze daarna vrij snel weer. Om vervolgens rond 05.00 uur – 06.00 uur weer wakker te worden.


ZO! Dat was hem dan. Dit is hoe een doordeweekse dag er uit ziet in huize ’s Moeder. Iris slaapt nog veel, maar kort. Dus even stilzitten zit er gewoon bijna niet meer in. Ook moet ik haar minimaal één keer per dag schone kleding aan doen. Omdat ze dan, ondanks dat ze een half uur rechtop gezeten heeft, toch spuugt. Natuurlijk nét als ik haar slabbetje af doe.

Geen ramp hoor. Meestal krijg ik alles wat ik wilde doen wel af. Tenzij er een poep explosie tussendoor komt of mevrouw haar dag echt niet heeft.

Dan duurt een dag écht.. heeeeeel.. lang.

1 gedachte op & ldquo;Een dag in het leven – 3 maanden

 1. Undеniably considеr that ᴡhich you stated. Your favorite jսstification appeared to be at tһee net the simplest factor to consider of.
  I say to you, Icertwinly get irked at the szme time as other folks
  consіder worries that they plаinly do not recognize about.
  Youu controlled to hit the nail upon the highest as smaryly as outlined oout the whiⅼe thing
  witһ no need side effect , people could take a ѕignaⅼ.
  Will probably be bacқ toо get more. Τhank you https://omovies.org/movie/228358/the-pact-ii-2014-hd-720p-full-movie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *