MA-MA-Maffia

Categorieën Ouderschap0 opmerking

Borstvoeding is de beste voeding, dus dat moet. Kinderen dragen is voor hippies. Je kind moeten eten wat de pot schaft, ook als daar ruzie van komt. Je mag je kind nooit laten huilen. Met je kind naar Mac Donalds kan écht niet. En elke ouder moet Oei, ik groei! lezen.

Als nieuwe moeder word je er mee dood gegooid. Ongevraagde adviezen en vooroordelen zijn aan de orde van de dag. Geef je je kind kunstvoeding in plaats van borstvoeding? Ga je eens even heel gauw schamen. Heeft je baby een rotdag of zelfs een rotweek? Dan zit hij of zij in een sprongetje. Sprongetjes. Argh!!

*Telt tot 10*

Goed. Onze dochter heeft last van verborgen reflux. Van de watte? Bij ‘verborgen reflux’ komt de maaginhoud, inclusief maagzuur, omhoog, maar de baby spuugt het niet uit. dat doet pijn in de slokdarm en de maag. Ouders met een baby die refluxklachten heeft, hebben vaak een grote en ingewikkelde puzzel op te lossen en wij waren geen uitzondering.

Iris sliep slecht, dronk de fles heel onrustig en kwam om de anderhalf / twee uur voor een fles. Ze was ontroostbaar en kon het echt uitgillen van de pijn. Wij hadden alles geprobeerd. Het bed verhogen, de voeding verdikken en minimaal een half uur rechtop houden na de voeding. We deden het allemaal. Ook ’s nachts.

Je kan je dus vast voorstellen dat Siebren en ik op een gegeven moment van vermoeidheid niet meer wisten wat boven of onder was. Toch kregen we regelmatig de opmerking dat baby’s nou eenmaal huilen, dat het waarschijnlijk gewoon EEN SPRONGETJE -akjshdfklfhklaefh.. 1.. 2… 3…- was en dat ze zo’n vrolijke baby leek.

Zo kan ik nog wel 100 voorbeelden noemen die beginnen met ‘Je moet..’, ‘Toen mijn kind..’ en ‘wat ik dan doe..’ beginnen. Meestal super lief bedoeld, maar ook ongevraagd. Wij besloten met Iris naar de kinderarts te gaan en te vragen om medicatie. Ze krijgt nu dagelijks medicijnen die er voor zorgen dat de maag minder maagzuur aanmaakt. Nu komt ze om de 4 uur voor een voeding, gaat ze om 20:00 uur op bed en slaapt ze bijna de hele nacht. Toch heeft de mama-maffia een mening over medicatie op zo’n jonge leeftijd.

Daarom hier mijn ongevraagde advies:

Probeer de mama-maffia te negeren. Knik vriendelijk, lach leuk, zwaai en doe dan wat goed voelt. Ook als Oei, ik groei! je bijbel is. Zolang jij keuzes maakt met in je achterhoofd het welzijn van je kind, doe je het wat mij betreft sowieso goed. Laten we elkaar wat meer complimenten geven in plaats van adviezen en oordelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *