Plog #1

Categorieën Plog0 opmerking

Een plog is een picture-log waarin ik door middel van foto’s en korte stukjes tekst vertel over mijn week. Ik heb ploggen niet bedacht en het bestaat al jaren in blogland, maar hier is mijn allereerste.. ENJOY!

Maandag:

20180129_105850
Iris, vlak nadat ze uit bad mocht.

Vandaag was een vrij rustige dag. Ik schreef een blog over de eerste weken met Iris en deed een Wehkamp pakket retour. –Blijkbaar pas ik nog niet in mijn oude maat broeken-
Ook deed ik Iris zonder hulp van Siebren in bad en zoals je ziet is mevrouw geen fan van badderen. Dit heeft ze sowieso van haar vader aangezien ik die avond, eerder dan van de verloskundige mocht, uitgebreid in bad ben geweest. Was ik zo aan toe!

Dinsdag:

20180202_141816
Op naar het consultatiebureau.

Vandaag gingen we voor het eerst met Iris naar het consultatiebureau voor een gesprek met de arts. Ik wilde het met de arts hebben over buikkrampjes en reflux, maar voelde me niet super serieus genomen. Beetje alsof het er gewoon bij hoort en ik niet zo moet zeuren. Daarom blijf ik gewoon de tips die ik online vond toepassen en ga ik op het moment dat het echt uit de klauwen loopt met haar naar de huisarts. Eenmaal thuis heb ik me aangemeld voor Weight Watchers, heb ik de schuur opgeruimd – Ik weet niet waar die energie-boost vandaan kwam – en heb ik online boodschappen besteld.

Woensdag:

20180131_165357
Bij de fysio

De laatste weken sliep Iris door tot een uurtje of vijf in de ochtend, vannacht werd ze om kwart voor drie wakker voor een voeding. ’s ochtends deed ik de was, maakte ik een afspraak om mijn scootmobiel te laten repareren -hij wilde niet meer opladen- en schrok ik me dood toen ik op de weegschaal ging staan. Ik durf het huidige cijfer nog niet te delen, maar laten we zeggen dat er best 34 kilo vanaf mag. ’s avonds ging ik weer naar de bekkenbodemfysiotherapeut.

Donderdag:

1504168
Onze nieuwe bank

Vandaag ging eigenlijk heel soepel. Iris leek een stuk minder last te hebben van buikkramp of reflux en was dus ook helemaal zen. Hierdoor kon ik ’s middags het avondeten al voorbereiden, aangezien Siebren’s collega’s die middag langs kwamen om kennis te maken met Iris. Tegen 13:00 uur stond de scootmobielreperateurmeneerman aan de deur en tegen 13:01 uur was het probleem opgelost, omdat alleen de lader stuk was. Ook verkocht ik ons bankstel en bestelde ik online een nieuwe (GELE!!) bank. – Ik kan echt niet wachten tot volgende week donderdag, ik denk dat hij zo gaaf gaat staan.- Ook ging Iris donderdag voor het eerst onder de douche in plaats van in bad. Dit vond ze een stuk fijner. Zo leuk om haar zo ontspannen te zien.

Vrijdag:

IMG_20180202_163050_619
Iris in de draagzak.

Mijn ochtend begon ruk. Ik liet een glas drinkontbijt uit mijn handen pleuren, waardoor ons huis de hele dag naar aardbeienyoghurt rook. –Zelfs na 3 keer dweilen.- Dus besloot ik het huis uit te gaan en ’s ochtends een rondje met Iris te gaan wandelen. -Lees: de straat op en neer, want rug en heup- ’s middags had ze weer wat last van buikkramp en reflux, dus heb ik haar in de draagzak gedaan en hebben we een wat groter rondje op de scootmobiel gemaakt. Ook hier werd ze heel ontspannen van en ik geloof dat ze binnen 3 minuten al sliep.

Zaterdag:

20180204_104858
Iris’ plekje.

Vandaag was best een drukke dag voor een zaterdag. Ik stofzuigde het hele huis, dweilde de keuken en woonkamer, deed de was en maakte onze slaapkamer schoon. Tot vandaag sliep Iris in een aanschuifbedje, maar vandaag hebben we deze omgebouwd tot wieg. Daarom besloot ik een hoekje voor haar te maken op onze slaapmaker. -Gewoon.. voor de leuk- We hadden nog wat decoratie over van de kraamweek en met wat lampjes is zo’n hoekje al gauw knus. Siebren hing een nieuwe lamp op in de woonkamer en later in de middag deed ik dapper en ging ik, na drie en een halve dag “weight watchen”, nog eens op de weegschaal staan. Die gaf aan dat ik vier kilo was afgevallen dus ga ik er vanuit dat een groot deel van het toegenomen gewicht vocht moet zijn. GODZIJDANK.

Zondag:

Vandaag hebben we niet zoveel op de planning staan. Ik wilde nog even met Iris naar buiten, maar het is grijs, koud en rotweer. Dus schrijf ik nu mijn plog en blijf ik gewoon binnen vandaag. Dan maar netflixen, wat een ramp.


En dat was hem dan, mijn allereerste plog. Ik weet niet of dit iets is wat ik wekelijks ga doen, maar volgens mij is het super leuk om dit soort artikelen over een tijd terug te lezen. Laat me dus ook vooral even weten wat jij er van vindt.

Niks missen? Je kan me ook volgen op Intstagram of Twitter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *